Sayfalar

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA BİÇİMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin çevre durumları hesaba katılarak saptanır. Genelde devletimizde yerleşmiş kaplıca ve içmecelerin dönemi 15 Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Kaplıcalarda Terapi Zamanı (Kür): Gereken yararı karşılamak için üç haftalık 1 iyileştirme ve en az 21 banyo önerilir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan öncelikli olarak; küçük ve büyük Abdest yapmak, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; kurulanılmaz, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) bir Saat dek uzanılır. Bu vakit içinde, vücut ter döker. Sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha aynı odada oyalanılır.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) evvelce aç karnına yada kahvaltıdan 1 saat daha sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat öncelikli olarak sağlanması halinde en yüksek derece fayda temin edilir.
 
·Banyoda bekleme süresi: ilk Gün 10 dakka; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve rahatsızlığa bakarak, 12-yirmi Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik hastalıklarda öğütlenir. Süresi 3-altı hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına 1 kerede 6 Su bardağı (bir.5 litre); ondan sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika öncelikli olarak ikişer su bardağı içilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata iyi geldiği saptanmıştır.
 
·Cilt Hastalıkları: Tüm deri rahatsızlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve balçıklı sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu marazlıklara, stereo-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·bayan marazlıkları: Bu bahiste hekim önerisi bulunmadan ılıca tedavisi müraacat edilmesi hakiki olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve gebe hanımlarda ılıca tedavisi aşırı derece tadbirli ve muhakkak doktor gözetiminde gerçekleştirilmesinde yarar vardır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, kronik rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ileri düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında ılıcalardan yararlanılmaz. Sürekli (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi yapılmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, balçıklı ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Solunum yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan yararlanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://member.marketingbodz.com/blogs/entry/Kapl-ca-Tatili
http://noimi.com/blogs/viewstory/428696
http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=199460
http://indimusic.tv/blogs/entry/Kapl-ca-Tatili
http://kaplicatatili.jigsy.com/entries/general/Kaplıca-Tatili
http://www.fizzlive.com/member/105210/blog/view/23000/
http://kaplicatatili.postbit.com/kapl-ca-tatili.html
http://www.dvdshed.com/?L=blogs.blog&article=0

0 yorum: